Hoe werkt het

Samen eten, een eeuwenoud ritueel dat mensen verbindt. Overal op de wereld, in elke cultuur. 

De gemeente Cranendonck vangt op het terrein van de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel maximaal 1500 vluchtelingen uit allerlei landen op. Om de bewoners een moment te bieden om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten, gaat het inwonerscollectief Cranendonck “Bij ons aan tafel – Meet and eat” organiseren.

Wat is “Bij ons aan tafel – Meet and eat”? Als inwoner van de gemeente Cranendonck of een van de omliggende plaatsen ontvang je een of enkele vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Door deze ervaring leer je de mensen achter de verhalen in het nieuws kennen. Voor hen is het vaak een eerste en heel welkome kennismaking met Nederlanders en hun cultuur.

Quote eetadres; Het was voor ons ontzettend spannend. Daarna bleek dat het voor onze 3 gasten nog spannender was. Communicatie ging dankzij wat hulp van Google Translate aangevuld met handen en voeten gewoon goed. Een hele leuke ervaring. Johannes

Quote gast; We waren heel blij met deze uitnodiging. Het eten was lekker, de mevrouw heeft ons ook uitgenodigd om nog een keer te komen en dan samen te koken. Lazia – Syrie

Hoe kun jij meedoen met “Bij ons aan tafel – Meet and eat”? Meld je aan als eetadres via het aanmeldformulier. Met de link onder aan deze pagina.

Wij maken dan binnen de mogelijkheden een match op maat voor je en je krijgt van ons extra tips om te zorgen dat het etentje een succes kan worden voor jou en voor je gasten. En natuurlijk kun je vaker een Meet & Eat-etentje organiseren.

Uitgangspunten
 Je woont in de gemeente Cranendonck of directe omgeving.
 Je ontvangt een of meer personen, of een gezin.
 Als eetadres haal je bij voorkeur zelf je gasten op, na afloop breng je hen ook weer terug naar het AZC.

Methodiek: ’Bij ons aan tafel’ is geïnspireerd op en afgestemd met Come & Eat van Stichting Eet Mee in De Bilt.

Aanmelden Vul onderstaand formulier in. Daarna nemen we contact met je op met meer informatie.