Kerstactie

Kerstactie – Kinderen van het AZC bij de zorgcentra.

December 2022 – Na de Sinterklaasactie hebben de kinderen van het AZC mooie kerstkaarten  gemaakt en heerlijke koekjes gebakken. Op donderdagmiddag hebben de kinderen de kaarten en koekjes uitgedeeld aan bewoners van Mariënburght in Budel en op vrijdagmorgen op Marishof in Maarheeze. Het was vertederend om te zien hoe ze hierbij in hun beste Nederlands “alstublieft” zeiden. Ook zijn ze op bezoek geweest in Os Thoes, waar ze na het overhandigen van de kaarten en koekjes zelf werden getrakteerd op een snoepzak. In Marishof kregen ze kerststukjes mee, die door de bewoners waren gemaakt. Er waren alleen maar blije gezichten, zowel bij de kinderen als bij de ouderen.

 

Dit is een mooi begin van activiteiten, waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen bewoners van Cranendonck en bewoners van het AZC. In het nieuwe jaar zal er gekeken worden wat bewoners van het AZC en van de beide zorgcentra voor elkaar kunnen betekenen. Er zijn al wat ideeën uitgewisseld.

De eerste ideeën
Daarnaast is er het aanbod om bewoners van het AZC te laten helpen bij het bouwen van carnavalswagens en het maken van carnavalskostuums.
Het Inwonerscollectief Cranendonck gaat volgend jaar in samenwerking met COA, Movement on the Ground, Gemeente Cranendonck, Cordaad Welzijn, Cultuurcraan en de buurtpreventieteams Budel en Maarheeze een aantal activiteiten ontwikkelen die de leefbaarheid en de verbinding zullen stimuleren. Te denken valt aan verbindende evenementen rond jaarthema’s: Carnaval, Pasen, Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.

De bedoeling is dat we gezamenlijke ontspanningsactiviteiten, kunst- en cultuurworkshops en gesprekken tussen AZC-bewoners en inwoners  van de dorpen gaan organiseren, om elkaar beter te leren kennen, vanuit het idee ”onbekend maakt onbemind”.

Samen met Cordaad Welzijn wordt aangesloten bij de vrijwilligersbank, waarbij vluchtelingen kunnen ondersteunen bij verenigingen, organisaties en inwoners van Cranendonck.

Bewoners van het AZC gaan zwerfafval prikken en we willen ze laten meelopen met de wijkteams die een oogje in het zeil houden in de openbare ruimte. Als U benieuwd bent naar onze activiteiten, kijkt u dan eens verder rond op deze website. Als U een idee hebt voor een activiteit of u wilt opgeven als sympathisant, kunt u contact opnemen met:
Inwonerscollectief-Cranendonck@gmail.com