Shamsedin Moradi workshop bij Buuls Zitje juli 2023

Shamsadin Moradi heeft n.a.v. zijn optreden tijdens het muzikaal optreden van de muzikanten in Het Kerkje te Budel gedurende vanaf 1 juli 6 weken de mogelijkheid gehad om zijn schilderwerken te exposeren in De Borgh.

Er is door Shamsadin hard gewerkt om voldoende kunstwerken te hebben voor de expositie. De omstandigheden waaronder Shamsadin moest werken waren niet bepaald ideaal(zie foto) maar na ruim een week doorwerken waren er voldoende schilderijen om een representatie te geven van zijn werk.

Op vrijdagochtend 30 juni jl. werden de werken vervoerd naar De Borgh door Shamsadin en Ans. Om 13.00 uur hing alles aan de wanden(zie foto). Al tijdens het ophangen van de werken kwamen er leuke reacties van voorbijgangers en personeel van De Borgh. De coördinator en enkele leden van het Buuls Zitje, die iedere vrijdagmiddag een schilderbijeenkomst hebben, waren meteen erg enthousiast. Aan Shamsadin werd de vraag gesteld of hij voor hen een workshop wilde verzorgen op een vrijdagmiddag. Meteen werd een datum vastgesteld op vrijdagmiddag 14 juli 2023

Waar normaal gesproken De Borgh gesloten is op zondagmiddag was er op zondag 2juli 2023 een dansvoorstelling. De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd in de schilderijen. Shamsadin heeft daar een hele mooie video van gemaakt en een poster(zie foto).

De workshop op vrijdagmiddag 14 juli 2023 werd gegeven aan 14 leden van de schilderclub onder aanvoering van Kitty Aarts, de coördinatrice van het Buuls Zitje. Kitty had voor de materialen zoals verf en canvassen gezorgd. Omdat Shamsadin met zijn gezin inmiddels in Amersfoort in een AZC opvang verblijft, is Shamsadin samen met zijn vrouw Somayeh met de trein naar Maarheeze gereisd alwaar ze werden opgevangen door Ben. Ben bracht hen naar De Borgh alwaar de workshop kon starten om 13.00 uur. Onafgebroken heeft Shamsadin met hulp van zijn vrouw Somayeh enthousiast en geconcentreerd tips gegeven en schilderijen vervolmaakt. De deelnemers aan de workshop waren zichtbaar onder de indruk van zijn capaciteiten. Om 16.00 uur kon moe maar voldaan de workshop worden afgesloten.