Sinterklaasactie

Het Inwonerscollectief Cranendonck verblijdt vlak na 5 december alle kinderen van het AZC Cranendonck met chocoladeletters en ander snoepgoed.

Het Inwonerscollectief heeft alle winkels in de gemeente bezocht die sinterklaasartikelen in hun assortiment hebben met de vraag of het overblijvende sinterklaassnoepgoed gedoneerd kan worden aan de inwoners van het AZC.

Dankzij de gulle gaven van de HEMA te Budel, die overgebleven sinterklaas snoepgoed gratis heeft weg gegeven en doordat de verdere benodigde chocoladeletters goedkoop konden worden aangekocht bij de Lidl te Maarheeze, kunnen we alle kinderen van het AZC een chocoladeletter of ander snoepgoed schenken. Ook de Jumbo in Budel en Maarheeze hebben een bijdrage geleverd.

Het Inwonerscollectief is haar activiteiten gestart middels deelname aan de open dag in september jl. bij het AZC Cranendonck. Tijdens deze open dag hebben mensen die positief staan t.o.v. ons initiatief mailadres en naam achtergelaten. Van onze verdere activiteiten willen wij deze mensen regelmatig op de hoogte houden middels een nieuwsbrief.

Het Inwonerscollectief bestaat uit een aantal betrokken inwoners uit Maarheeze en Budel. Het doel van het Inwonerscollectief  is, om met respect voor eenieder kijken wat we als inwoners zelf kunnen verbeteren aan de situatie en overlast zoals deze met name in Budel en Maarheeze ervaren wordt. Daartoe willen wij o.a. verbindende activiteiten organiseren tussen AZC bewoners en dorpsbewoners. Deze Sinterklaasactie is een eerste aanzet daartoe. Binnenkort volgt er een kerstkaarten actie van het AZC voor de bewoners van de verzorgingshuizen in Budel en Maarheeze. Er zijn nog meer acties gepland. Houdt hiervoor het nieuws in de gaten of kijk voor meer informatie over ons initiatief verder op deze website.