Voetballen met de senioren van RoodWit’67/plus met inwoners AZC Budel

Op initiatief van de wedstijdsecretaris Johan Rademaekers van voetbalclub RoodWit’67/Plus te Budel-Dorplein en het Inwonerscollectief Cranendonck, kunnen 5 inwoners van het AZC Budel elke week 1 keer mee trainen.
Op donderdagavond 7 september jl. werd gestart met de 1e training. Eerst met de fiets van het AZC Budel naar Budel-Dorplein alwaar men ruimschoots op tijd arriveerde voor de training. Van RoodWit’67/Plus mochten sokken en voetbalbroeken worden geleend. De trainer stelde zich voor aan de nieuwe deelnemers. Het was voor hen gemakkelijk om zijn naam te onthouden, Fritske stond op de achterkant van zijn shirt vermeld.

Om half acht werd er enthousiast gestart met oefeningen en inlopen. De spelers van RoodWit’67/Plus stonden versteld van het fanatisme en plezier wat er beleefd werd aan het onder de mensen zijn op een sportieve manier. De training werd beëindigd met een fanatiek potje voetbal. Voldaan en moe werd er teruggefietst in het donker naar het AZC.

Vanuit RoodWit’67/Plus en de inwoners van het AZC werd uitgesproken dat dit een wekelijks terugkerend karakter gaat krijgen waardoor er nu elke donderdag maximaal 5 inwoners van het AZC aan de trainingen bij RoodWit’67/Plus deel gaan nemen. Voor de inwoners van het AZC een welkome afwisseling en voor de spelers van RoodWit’67/Plus een mooie aanvulling. Voor alle betrokkenen dus een win-win situatie.

Namens Inwonerscollectief Cranendonck
Ans van de Laar